ΠΝΕΥΜΑ

Η Φύση είναι ένα βιβλίο που είναι μονίμως ανοιχτό, και ο άνεμος γυρίζει τις σελίδες του.

Όσοι έχουν φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό μιλάνε για ωραίο ύπνο, πλήρη χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη. Μετά από μια εβδομαδιαία παραμονής θα νιώσετε και εσείς να έχετε αναζωογονήσει το σώμα και το μυαλό σας, αποκτώντας μια αρμονική ισσοροπία. Λέγεται ότι η περιοχή είναι ευλογημένη με θετική ενέργεια και ισχυρά μαγνητικά πεδία, κάτι που καθόρισε άλλωστε και τη θέση του Αρχοντικού και επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία όσων βρίσκονται εδώ.

Άλλο ευεργετικό στοιχείο της υπέροχης φύσης του Πηλίου είναι το νερό του, που πηγάζει από τα γύρω βουνά. Αποτελεί ανεκτίμητο αγαθό και λατρεύτηκε απο τους κατοίκους με το χτίσιμο των Βρυσών ως μικρών χώρων λατρείας, πραγματικών έργων τέχνης. Τα τελευταία χρόνια το νερό εμφιαλώνεται και πωλείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν κατεβείτε στη ρεματιά στο κάτω μέρος του κτήματος το πρωί την άνοιξη και τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες θα απολαύσετε συναυλία αηδονιών ενώ τις άλλες εποχές θα θαυμάσετε την πανέμορφη φύση και τα τρεχούμενα νερά.

Σίγουρα δε πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το αυθεντικό ποτό της περιοχής, το τσίπουρο. Το τσίπουρο είναι το απόσταγμα από στέμφυλα. Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται μέσα στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε τον 14ο αιώνα στο Αγιο Όρος από μοναχούς που διαβιούσαν εκεί. Με τα χρόνια εξαπλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μικρές στιγμές χαράς κι απόλαυσης μέσα απο ένα παγωμένο ποτήρι με τσίπουρο.

Μπορούμε να οργανώσουμε για εσάς κάθε είδους δραστηριότητα ευεξίας και πνευματικής ανάτασης όπως:

Μαθήματα γιόγκα
Μαθήματα Παραδοσιακής Μαγειρικής
Βραδιές ποίησης και μουσικής