ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Το Αρχοντικό Σταθόπουλου βρίσκεται στο χωριό Άγιος Γεώργιος Νηλείας, ένα μέρος φυσικής ομορφιάς, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Άγιος Γέωργιος, το πιο ψηλό χωριό του Πηλίου, προσφέρει μαγευτική πανοραμική θέα στον Παγασητικό. Είναι ένα υπέροχο γραφικό χωριό, άθικτο από τον μαζικό τουρισμό. Βρίσκεται 21 χλμ μακριά από τον Βόλο, σε 620 μέτρα υψόμετρο. Έχει πλούσια βλάστηση, πανέμορφα φυσικά τοπία, φυσικές πηγές νερού με ευεργετικές ιδιότητες και πλακόστρωτα μονοπάτια. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς την χρονολογία που δημιουργήθηκε γιατί κάθε ιστορικό έγγραφο καταστράφηκε σε φωτιά που έβαλαν οι Τούρκοι κατακτητές το 1823. Κατά τη διάρκεια της ακμής του ήταν το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου όπου ζούσαν πάνω από 1500 οικογένειες. Οι κάτοικοι του είχαν αναπτύξει έντονη εμπορική δραστηριότητα με τα τοπικά τους προϊόντα όπως λάδι από τους πλούσιους ελαιώνες του χωριού, μήλα και αχλάδια καθώς και πολιτιστική δραστηριότητα.

Ο Άγιος Γεώργιος έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του Πηλίου. Καθώς περπατάτε στα παραδοσιακά πλακόστρωτα μονοπάτια θα δείτε αρκετά παλαιά αρχοντικά. Μερικά έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν ως ξενώνες όπως το Αρχοντικό Σταθόπουλου.

Από τον Άγιο Γεώργιο κατάγονται οι γνωστοί ζωγράφοι Γιάννης Πούλακας (1863-1942) και Χρυσούλα Ζογια (1914-1992) καθώς και ο γλύπτης Νικόλας (Νικόλαος Παυλόπουλος 1909 – 1990). Στην κεντρική πλατεία και στις ταβέρνες του χωριού μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις συνοδευόμενες από τοπικό κρασί και τσίπουρο. Το καλοκαίρι η πλούσια φύση του χωριού προσφέρει μια ιδιαίτερη δροσιά κι ένα ευχάριστο κλίμα.

Το χωριό την άνοιξη και το καλοκαίρι προσφέρεται για περιπάτους στη φύση, ιππασία, ποδηλασία και 4×4 διαδρομές ενώ το χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, να παίξετε με το χιόνι και να περπατήσετε μέχρι τα κοντινά χωριά για να αναζωογονήσετε σώμα και πνεύμα.

Ο Άγιος Γεώργιος τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο και αποτελεί ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλους τους λάτρεις της φύσης, της ομορφιάς και της χαλάρωσης, για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια κάθε ηλικίας!
Συνδυάζει το βουνό με τις υπέροχες παραλίες του Πηλίου, την χαλάρωση με τη διασκέδαση σε τοπικά bar στα γύρω χωριά και το νυχτερινό Βόλο που προσφέρει πολλές επιλογές, τη γαστρονομία των πλούσιων ορεινών περιοχών με παραθαλάσσιες γεύσεις ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!