ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Καλως ορίσατε στο Αρχοντικό Σταθόπουλου, «Μία από τις 25 καλύτερες βίλες στον κόσμο που προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου» σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Conde Nast Traveller.

Το Αρχοντικό Σταθόπουλου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα νεοκλασικά του Πηλίου, βρίσκεται στο γραφικό χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας . Το ιστορικό αυτό νεοκλασικό κτίριο, που έκτισε το 1888 ο πλούσιος ντόπιος μεγαλέμπορος Ιωαννίδης, έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “Έργο Τέχνης”. Η αναπαλαίωση του έγινε υποδειγματικά, με μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια διατηρώντας τον χαρακτήρα του 19ου αιώνα κι έχει μετατραπεί σε ξενώνα υψηλών προδιαγραφών. Το χαρακτηριστικότερο διακοσμητικό στοιχείο του αρχοντικού είναι οι οροφογραφίες του, δημιουργήματα μεγάλων επιφανών ζωγράφων που έφερε ο Ιωαννίδης μαζί του από την Αίγυπτο, καθώς και του ντόπιου και διάσημου ζωγράφου Κασδάση.

Οι κομψοί πολυτελείς εσωτερικοί του χώροι και η υπέροχη τοποθεσία του θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα απο τα δωμάτια με τις μοναδικές οροφογραφίες στο κεντρικό κτίριο και σε ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι στον κήπο. Και τα δύο συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις και την υψηλή αισθητική.

Το Αρχοντικό Σταθόπουλου διαθέτει στο εσωτερικό του μια ζεστή αίθουσα με τζάκι όπου σερβίρεται παραδοσιακό πρωινό φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα κι ένα όμορφο καθιστικό στον 1ο όροφο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει μια ήσυχη αυλή με πισίνα και μεγάλη βεράντα όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά εδέσματα ατενίζοντας την υπέροχη θέα στο χωριό, τη φύση και το όμορφο γαλάζιο του Παγασητικού.

Αφεθείτε στην αυθεντική πολυτέλεια του αρχοντικού και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!